Nieuwe klap voor AS Monaco, Stekelenburg op de bank

AS Monaco heeft ook het tweede competitieduel in Frankrijk verloren. De miljoenenploeg ging hard onderuit bij Girondins Bordeaux: 4-1. Die ploeg gaat nu, samen met het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel, aan kop.

Naast keeper Maarten Stekelenburg begon ook superster Radamel Falcao (foto, links) vanaf de reservebank. De Colombiaanse spits mocht, net als vorige week tijdens de 2-1 thuisnederlaag tegen Lorient, invallen. In dat duel maakte hij nog de 1-1, maar zondagavond kwam hij niet tot scoren. En weer stond Monaco na afloop met lege handen.

Vlak voor rust kwamen de Monegasken nog wel op voorsprong door een doelpunt van Dimitar Berbatov, maar kort ná de pauze was het alweer gelijk: Diego Rolan zorgde voor de 1-1. Vervolgens ging volledig mis voor de miljoenenploeg. Eerst gaf Aymen Abdennour een strafschop weg, iets dat hij vorige week ook al deed.

De penalty werd benut door Emiliano Sala, waarna Rolan er snel daarna in buitenspelpositie zelfs 3-1 van maakte. Nadat doelman Danijel Subasic - de man die Stekelenburg op de bank hield - een onnodige overtreding in het strafschopgebied beging, mocht dit keer Wahbi Khazri vanaf de stip de trekker overhalen: 4-1.

Saint-Étienne
Door de tweede nederlaag op rij staat AS Monaco nu voorlaatste in Ligue 1: alleen Évian heeft een slechter doelsaldo. Samen met Bordeaux gaat het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel aan kop in de Franse competitie. De Nederlandse spits mocht in de 87ste minuut invallen in het duel dat in een 3-1 overwinning eindigde voor zijn ploeg op Stade Reims. Bordeaux en Saint-Étienne hebben exact hetzelfde doelgemiddelde en zijn de enige twee Franse clubs die nog zonder puntenverlies zijn.