Nieuwe kans voor Ruiz bij Fulham na ontslag Magath

Reacties

Het ontslag van Felix Magath heeft voor Bryan Ruiz de deur naar een rentree bij Fulham geopend. Interim-manager Kit Symons ziet in de 29-jarige Costa Ricaan een welkome aanvulling voor het geplaagde elftal van de Londense nummer laatst van het Championship.

Nieuwe kans voor Ruiz bij Fulham na ontslag Magath

'Hij is een fantastische voetballer en erg vrolijk en positief gestemd. Dat is alvast een goed begin', vertelde Symons in Engelse media. Zaterdag speelt Fulham tegen Blackburn Rovers de eerste wedstrijd na het ontslag van Magath. Voorafgaand aan dat duel voerde diens interim-opvolger gesprekken met enkele spelers. Ruiz was daar een van. 'Ik ben blij met hoe het gesprek is verlopen. Ik kijk er naar uit om hem op het trainingsveld te zien.'

Daarmee is er plotseling toch weer toekomst voor Ruiz op Craven Cottage. Na zijn sterke optreden op het WK in Brazilië, waar hij met Costa Rica in de kwartfinale na penalty's werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal, had de ex-speler van FC Twente en PSV goede hoop op een transfer. Die bleef uit, waardoor een terugkeer naar Fulham vanwege zijn tot 2015 doorlopende contract de enige optie was.

Onder Magath speelde Ruiz echter nog geen minuut. En dat terwijl Fulham diens aanvallende impulsen goed kan gebruiken. Na zeven wedstrijden staat de uit de Premier League gedegradeerde club laatste met slechts twee punten. Voordat Ruiz begin dit jaar op huurbasis neerstreek bij PSV speelde hij 87 wedstrijden voor Fulham, waarin hij negen keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.