Nieuwe hoofdtrainer Cambuur moet 'jong en modern' zijn

Reacties

SC Cambuur krijgt komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Volgens technisch directeur Gerald van den Belt dient dat een jonge, moderne coach te zijn die zich kan vinden in de speelwijze die het huidige Cambuur hanteert onder interim-coach Sipke Hulshoff. Die wordt na de zomer weer assistent.

Nieuwe hoofdtrainer Cambuur moet 'jong en modern' zijn

Na het aangekondigde vertrek van Arne Slot naar AZ, was het de vraag of Cambuur Hulshoff zou promoveren tot vaste hoofdtrainer of dat hij in zijn oude rol van assistent terug zou keren. Het wordt dat laatste: Hulshoff tekent als assistent een nieuw contract voor twee jaar, evenals all-time clubtopscorer Jan Bruin. 'Zij kunnen zodoende als cultuurbewakers dienen', legt Van den Belt uit.

Namen van kandidaat-hoofdtrainers wil hij niet noemen. 'Zover zijn we ook nog niet. We oriënteren ons, spreken met allerlei mensen. Wie wil? Wie past bij onze club en vooral onze visie? En wie is beschikbaar? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden.'

Namen die in Leeuwarden al rondzingen zijn die van oud-Cambuurspelers Fred Grim en Jack de Gier. Die eerste is interim-bondscoach bij de KNVB en was afgelopen jaar al lange tijd in beeld om trainer van Cambuur te worden. De bond wilde hem echter niet laten gaan. De Gier maakt als hoofdcoach van Almere City indruk; de ploeg is in de Jupiler League hard op weg naar de play-offs voor promotie.

Eis is wel dat de nieuwe man voort wil borduren op de huidige spelopvatting van Hulshoff, Slot en Bruin. 'Zij hebben het goed gedaan na het ontslag van Rob Maas afgelopen najaar. De ingezette lijn willen we doortrekken.'

Hulshoff heeft ook de papieren voor Coach Betaald Voetbal, maar voelt zich niet gepasseerd. 'Ik ben trots dat ik bij Cambuur werk en ik kan me doorontwikkelen onder een nieuwe trainer.' Die zal moeten instemmen met de visie die er nu is binnen de technische staf. 'Anders kan hij net zo goed niet komen. Wie ik hier graag zou willen zien? Ik kan wel een paar namen bedenken. Maar die delen we eerst wel even intern met elkaar.' (Gerard Bos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.