Nieuwe Cambuur-coach wint nooit eerste Eredivisie-duel

Reacties

● SC Cambuur won vier van de zes Eredivisie-wedstrijden in eigen huis tegen FC Utrecht (G1, V1); in alle zes edities kwamen beide ploegen tot scoren.

Nieuwe Cambuur-coach wint nooit eerste Eredivisie-duel

● FC Utrecht won slechts één van de laatste acht competitieduels met SC Cambuur (G2, V5).

● In de afgelopen drie speelronden vielen er geen doelpunten in een Eredivisie-duel op vrijdag. In totaal werd er al 298 minuten niet gescoord op vrijdagavond.

● SC Cambuur won sinds de thuiszege op Utrecht vorig seizoen (3-1) nog maar drie van de 29 daaropvolgende competitieduels (G9, V17).

● Geen enkele SC Cambuur-trainer (inclusief interim) wist de eerste Eredivisie-wedstrijd met de Friese ploeg te winnen (G3, V3).

● Furdjel Narsingh gaf meer assists tegen FC Utrecht (4 in 5 wedstrijden) dan tegen elke andere Eredivisie-ploeg.

FC Utrecht-verdediger Timo Letschert verovert na Jairo Riedewald de meeste ballen in de Eredivisie.
FC Utrecht-verdediger Timo Letschert verovert na Jairo Riedewald de meeste ballen in de Eredivisie.

● De Utrechters scoorden dit seizoen het vaakst een strafschop (6 keer), terwijl Cambuur het vaakst een doelpunt tegen kreeg vanaf de strafschopstip (6 keer).

● Utrecht verloor de laatste drie Eredivisie-duels en kan voor het eerst sinds januari 2014 vier competitiewedstrijden op rij verliezen.

● FC Utrecht wint dit seizoen in uitduels een hoger percentage van de persoonlijke duels dan elk ander team (52 procent).

● De geblesseerde Jairo Riedewald (149) is dit seizoen de enige centrale verdediger met meer balveroveringen dan Timo Letschert (145).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.