Nieuwe bondscoach Italië niet blij met transfer Pellè

Reacties

Graziano Pellè zet met zijn transfer naar het Chinese Shandong Luneng zijn status als international op het spel. Dat blijkt uit de woorden van kersvers bondscoach Giampiero Ventura in verschillende Italiaanse media.

Nieuwe bondscoach Italië niet blij met transfer Pellè

'Spelers moeten bij mij de echte wil uitstralen om te winnen. Het helpt in dat opzicht niet echt als je kiest voor een zwakkere competitie', aldus Ventura over de situatie van de 31-jarige aanvaller die twee keer scoorde op het EK, waarop Italië doordrong tot de kwartfinale, waar Duitsland te sterk bleek na een strafschoppenserie.

'Toen Alessandro Diamanti naar China vertrok, verloor hij zijn plaats in de nationale ploeg, ondanks zijn kwaliteiten. De 23 man die uitkwamen op het EK hebben wel iets afgedwongen. Maar er dienen zich ook weer andere spelers aan, zo gaat dat in het voetbal. Pellè had in elk geval een goed toernooi, zijn gemiste strafschop tegen Duitsland buiten beschouwing gelaten. Maar China is ver weg.'

Ventura sluit niet uit Mario Balotelli een kans te geven, op voorwaarde dat de 25-jarige spits zijn oude vorm hervindt. 'Hij bevindt zich op een kruispunt in zijn loopbaan. De paar keer dat hij zich volledig inzette voor het voetbal, liet hij zien welke kwaliteiten hij in huis heeft.' Na een wisselvallig seizoen op huurbasis bij AC Milan meldde Balotelli zich deze zomer weer bij Liverpool. Daar kreeg hij van manager Jürgen Klopp te horen dat hij niet voorkomt in zijn plannen.

In de kwalificatiereeks voor het WK 2018 stuit Italië op Spanje (het land dat werd verslagen in de achtste finale van het EK), Albanië, Israël, Macedonië en Liechtenstein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.