Nieuwe boete en schorsing voor Di Canio

Zelf was Paolo Di Canio zich van geen kwaad bewust, zei hij, maar de Italiaanse bond (FIGC) is een hele andere mening toebedeeld. De aanvaller is voor één duel geschorst en moet een boete van tienduizend euro betalen vanwege het maken van een fascistische groet.

Nieuwe boete en schorsing voor Di Canio

Na het uitduel met Livorno van vorige week zwaaide de spits naar de meegereisde Lazio-fans door een oud-Romeinse groet te maken, een gebaar dat ook gebruikelijk was in de tijd van de voormalige fascistische dictator Benito Mussolini.

Het kwam hem op heel veel commentaar te staan, mede omdat het niet voor het eerst was dat Di Canio zich hieraan schuldig maakte. De heetgebakerde speler flikte op 6 januari al eens hetzelfde tijdens de derby tegen AS Roma. Dat kwam hem destijds ook op een boete van tienduizend euro te staan.

Na de partij tegen Livorno spraken spelers, politici, supporters en vertegenwoordigers van de Joodse samenleving er schande van. FIFA-president Sepp Blatter liet eveneens van zich horen door te stellen dat spelers die fascistische gebaren maken, voor het leven van het voetbalveld verbannen dienen te worden.

Di Canio had eerder alle commotie afgedaan als overtrokken. 'Ik heb de fans begroet, zoals ik ze normaal gesproken altijd begroet. Het is voor mij een signaal dat ik hoor bij mijn mensen.' En de 37-jarige aanvaller die al zijn leven lang hartstochtelijk fan is van Lazio, voegde daar later aan toe de groet te blijven maken.

Bekijk hier al onze video's