Nieuwe beloning voor Spaans voetbalwonder Cazorla

Reacties

Nog geen vier jaar nadat Santi Cazorla te horen kreeg dat het volstrekt uitgesloten was dat hij zou terugkeren als profvoetballer, is hij op 34-jarige leeftijd opnieuw opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg. Zijn wonderbaarlijke verhaal krijgt tegen Noorwegen en Zweden mogelijk een nieuw hoofdstuk.

Nieuwe beloning voor Spaans voetbalwonder Cazorla
© Pro Shots

Cazorla maakte in juni na een afwezigheid van drieënhalf jaar bij La Roja al eens zijn rentree in de selectie. Het was toen de bekroning op het seizoen van de wederopstanding. Villarreal bood vorig jaar bij de seizoensvoorbereiding de kans mee te trainen en Cazorla verbaasde vriend en vijand door al snel weer uit te groeien tot een bepalende speler. Zijn terugkeer in juni bij een EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faëroer Eilanden was vanuit sentimenteel oogpunt schitterend, maar leek ook eenmalig. In september werd weer doorgeselecteerd en bij het verjongde Spanje was toen geen plek voor de spelmaker.

Cazorla maakte in de voorbije weken echter dusdanig veel indruk in La Liga dat hij opnieuw is opgeroepen. De 78-voudig international scoorde dit seizoen al vier keer in zeven speelronden. Hoogtepunt was de goal eind september op bezoek bij Barcelona, waar er ook een staande ovatie was voor de middenvelder. Als aanvoerder was hij drie dagen later alweer belangrijk met een goal en een assist bij de 5-1 zege op Betis. Het was voor Cazorla zijn derde basisplaats in zes dagen.

Wie drie jaar geleden had gezegd dat hij op topniveau weer dat ritme van wedstrijden aan zou kunnen, was voor gek verklaard. Bij een ernstige enkelblessure ging het voor Cazorla in zijn Arsenal-tijd van kwaad tot erger. Door een infectie kwam er een gapend gat bij zijn enkel. Huid van zijn arm (zie hoofdfoto) moest gebruikt worden om het te dichten. Cazorla onderging in totaal tien operaties en revalideerde buiten de spotlights met een team van specialisten in Salamanca. Tot een rentree bij Arsenal kwam het niet meer. Het contract werd niet verlengd, het bleef bij nog één keer trainen in het Emirates Stadium. De Spanjaard zette door en kreeg bij Villarreal en nu bij Spanje de beloning.

Het oproepen van Cazorla is veel meer dan een mooi gebaar. Voetballend is hij nog absoluut van meerwaarde, zo bewijst hij al weken achtereen. Stiekem zal hij dromen van een plek bij de EK-selectie. Cazorla spot met de fysieke wetten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De volledige selectie van Spanje voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden.
De volledige selectie van Spanje voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden.
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
10
8
2
0
31-5
+26
26
2
Zweden
10
6
3
1
23-9
+14
21
3
Noorwegen
10
4
5
1
19-11
+8
17
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.