Nieuw stadion FC Dordrecht als proef voor WK 2022

Reacties

FC Dordrecht neemt in 2016 een nieuw stadion in gebruik. Het onderkomen wordt het eerste stadion ter wereld dat uit losse componenten kan worden opgebouwd en fungeert daarmee ook als proef voor het WK van 2022.

Nieuw stadion FC Dordrecht als proef voor WK 2022

Ook tijdens dat toernooi in Qatar worden de stadions uit losse, verrijdbare componenten opgebouwd. Samen met bouwconcern Ballast Nedam wil FC Dordrecht in de komende twee jaar een nieuwe, demontabele voetbaltempel laten verrijzen die model moet staan voor de diverse stadions die in 2022 dienst moeten doen tijdens het WK.

Het nieuwe stadion van FC Dordrecht, dat vlak bij het huidige onderkomen moet herrijzen, biedt plaats aan zesduizend toeschouwers. Het bestemmingsplan voor de Krommedijk hoeft niet gewijzigd te worden, wel zal er nog een wettelijke termijn voor een bezwarenprocedure moeten worden doorlopen. Het college B en W gaf eerder al aan de stadionplannen te steunen.

Algemeen directeur Ad Heijsman van FC Dordrecht is hoopvol gestemd. 'Na acht jaar strijden lijkt het er toch van te komen en ik heb nog steeds de rotsvaste overtuiging dat het stadion er komt. Met de ondertekening van het contract met Ballast Nedam hebben we de volgende stap in het traject gezet naar een stadion dat ook Eredivisiewaardig zal zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.