Nieuw plan voor gezondmaking FC Twente

Reacties

FC Twente werkt aan een nieuw plan van aanpak dat moet leiden tot financiële gezondmaking van de club.

Nieuw plan voor gezondmaking FC Twente

Het vorige plan dat de Enschedeërs indienden, toen ze in juni vorig jaar onder curatele werden geplaatst van de KNVB, was veel te optimistisch.

FC Twente ging ervan uit dat het binnen een jaar Categorie 1 weer zou kunnen verlaten en legde zichzelf daartoe financiële doelstellingen op. Omdat een aantal daarvan niet is gehaald, kreeg de club vorige maand al drie punten in mindering.

Twente houdt er rekening mee dat het binnenkort opnieuw drie punten moet inleveren, omdat het werkkapitaal op 31 december 2014 niet aan de norm voldeed die de club zichzelf in het plan van aanpak had opgelegd. 'Een deel van het probleem van FC Twente is dat we de lat veel te hoog hebben gelegd', zegt financieel directeur Gerald van den Belt tegen Voetbal International.

'We worden continu op onze vingers getikt, omdat we onze eigen verwachtingen niet halen. De club heeft het financiële herstel te rooskleurig ingeschat. Het nieuwe plan van aanpak is erop gebaseerd dat we ook de komende twee seizoenen gaan gebruiken om uit Categorie 1 te komen. Een onderdeel daarvan is dat we een nieuwe inschatting maken van het jaarresultaat over het seizoen 2014/15. Dit is onze laatste kans, want we komen zo langzamerhand aan het einde van het sanctietraject. We kunnen nog twee keer gestraft worden met puntenaftrek, maar daarna volgt onherroepelijk intrekking van de licentie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.