Nieuw perspectief voor Pieters: 'Niet zien aankomen'

Reacties

Voor een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal was Erik Pieters niet eens in beeld, maar nu Guus Hiddink de scepter zwaait bij Oranje gloort er nieuw perspectief voor de back van Stoke City. 'Ik zag het niet aankomen', rept hij over zijn plek bij het Nederlands elftal.

Nieuw perspectief voor Pieters: 'Niet zien aankomen'

Kansen zijn er voor Pieters ineens volop bij Oranje, want Hiddink liet al doorschemeren zowel Dirk Kuijt als Daley Blind niet te willen gebruiken als linksback. Het houdt in dat Pieters (26, op de foto met zijn boomlange clubgenoot Peter Crouch) in feite de enige pure linksachter is in het keurkorps. 'Ik ben blij en trots dat ik er weer bij zit', aldus Pieters tegen de NOS.

Pieters (17 caps) neemt Van Gaal, die hem behalve de oefentrip door Azië medio 2013 links liet liggen, niets kwalijk. 'Elke bondscoach heeft zijn redenen om spelers wel of niet op te roepen', relativeert hij. 'Ik kijk er naar uit om nu te laten zien wat ik kan', verwijst hij naar de duels met Italië (donderdag) en Tsjechië (dinsdag).

Naar eigen zeggen is Pieters in zijn eerste jaar bij Stoke gegroeid, maar is hij nog steeds een voetballende verdediger: 'Ik ben in Engeland geen andere speler geworden. Ik zal altijd een Hollandse back blijven. Dat is iets waarmee je bent opgegroeid en wat in je blijft zitten. Ik ben geen back die graag de lange bal speelt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.