Nieuw penaltysyndoom breekt Anderlecht op

Reacties

Ongetwijfeld moet Anderlecht hebben teruggedacht aan drie jaar geleden toen de Brusselse club gebukt ging onder een penaltysyndroom. Tegen KV Mechelen (1-1) kwam dat weer bovendrijven.

Nieuw penaltysyndoom breekt Anderlecht op

Strafschoppen en Anderlecht waren in het verleden vaker geen gelukkige combinatie. Onder trainer John van den Brom kampte de Brusselse club met een strafschopsyndroom. Van de zeventien penalty's werden er in het seizoen 2012/13 maar liefst elf gemist.

Maar zo bont als tegen KV Mechelen maakte Anderlecht het toen niet. Paars-Wit liet zondag namelijk drie strafschoppen onbenut. Dennis Praet (foto), Stefano Okaka en Youri Tielemans lieten na vanaf elf meter keeper Jean-François Gillet te passeren.   

Tot overmaat van ramp werd vijftien seconden voor tijd op onfortuinlijke wijze de gelijkmaker geïncasseerd. Kara Mbodji was de schlemiel met een eigen doelpunt. Maar ook de drie Praet, Okaka en Tielemans dongen naar die rol met hun gemiste strafschop.

'Dit is een van de dieptepunten van mijn trainerscarrière bij Anderlecht', toonde Besnik Hasi zich ontgoocheld. 'Tegen - met alle respect - een keeper van 1 meter 20 drie lage penalty's trappen... Dat is om problemen vragen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.