Nieuw negatief clubrecord dreigt voor Vitesse

Reacties

● Vitesse–Excelsior werd zeven keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Beide teams houden elkaar in evenwicht qua zeges (drie – G1) en doelsaldo (14-14).

Nieuw negatief clubrecord dreigt voor Vitesse

● Excelsior won drie van de laatste vijf uitwedstrijden bij Vitesse in Eredivisieverband (V2).

● De laatste uitoverwinning van Excelsior in de Eredivisie was een 1-4 zege bij Vitesse in mei 2011. Sindsdien wisten de Rotterdammers negentien uitduels niet te winnen (G5, V14).

● De Arnhemmers scoorden in acht van de laatste negen ontmoetingen met Excelsior minimaal twee goals.

● Vitesse heeft nu elf Eredivisieduels op rij niet gewonnen, een evenaring van het clubrecord van de Arnhemmers (twee keer - in 1980 en 1989).

● De laatste vier thuiswedstrijden van Vitesse in de Eredivisie eindigden in een gelijkspel, één minder dan het clubrecord van de Arnhemmers (vijf gelijke spelen op rij in eigen huis in april-mei 1991).

● Vitesse kreeg dit seizoen in elk van de vier Eredivisieduels een doelpunt tegen in de laatste drie minuten.

● Excelsior verloor slechts één van de laatste zeven officiële uitwedstrijden (alle competities): de nederlaag bij SC Heerenveen van de afgelopen speelronde (2-0).

● Excelsior staat na vier speelronden al op twee zeges; in het laatste Eredivisieseizoen van de Kralingers (2011/12) boekten ze de tweede zege pas in januari en de derde in februari.

● Van de doelmannen die vorig seizoen minimaal de helft van alle Eredivisieduels in actie kwamen had alleen Karl-Johan Johnsson (60 procent) een lager reddingspercentage dan Gino Coutinho (63 procent).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.