Nieuw logo Juventus, NAC Breda is aan 'Winnetou'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nieuw logo Juventus, NAC Breda is aan 'Winnetou'

• Maandagavond heeft Juventus zijn nieuwe logo gepresenteerd. 'We hebben er een jaar over gedaan om uit te vinden wat de nieuwe markt wil', legde voorzitter Andrea Agnelli uit. 'Het nieuwe logo is het symbool van de Juventus-manier van leven.'

• Stijn Vreven maakte maandagavond zijn debuut als trainer van NAC Breda. In Utrecht werd Jong FC Utrecht met 0-2 verslagen. Het spandoek dat de fans uit Breda voor hun nieuwe trainer maakten, had dus direct een positief effect.

De aanhang van NAC Breda hoopt met de komst van hun nieuwe trainer Stijn Vreven weer vaker een feestje te mogen vieren.
De aanhang van NAC Breda hoopt met de komst van hun nieuwe trainer Stijn Vreven weer vaker een feestje te mogen vieren.

Neymar is meer waard dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Althans, als we een team wetenschappers mogen geloven van het Engelse CIES Football Observatory. Door middel van het verzamelen en vergelijken van diverse gegevens van spelers, probeerden zij in te schatten welke voetballers het meest waard zijn. Daarbij werd gekeken naar statistieken, gecombineerd met onder meer leeftijd en lengte van het contract. Neymar zou 245 miljoen euro waard zijn en laat Messi (169 miljoen euro) en Ronaldo (125 miljoen euro) ver achter zich.  

Bradley Lowery (5) veroverde als mascotte van zijn geliefde Sunderland bij het duel met Everton eerder dit seizoen de harten van de Engelse voetbalsupporters. Het doelpunt van het ernstig zieke mannetje werd door de BBC verkozen tot doelpunt van de maand en Everton doneerde 200.000 pond voor zijn behandeling. Als klap op de vuurpijl mocht Bradley in de armen van Romelu Lukaku over Goodison Park paraderen. Een dag om niet snel te vergeten voor Bradley.

Het duel tussen Leicester City en Chelsea betekende een weerzien tussen Claudio Ranieri en N'Golo Kanté. De Franse kuitenbijter beleefde onder Ranieri zijn grote doorbraak, maar vertrok als enige uit het kampioenselftal afgelopen zomer bij The Foxes. Dat het de Italiaan nog hoog zit blijkt als het duo elkaar ontmoet in de catacomben van het King Power Stadium. Kanté komt zijn oude trainer beleefd een hand geven, maar Ranieri moet daar niets van hebben en neemt zijn oude pupil, uiteraard met een knipoog, in de wurggreep.

• Justin Kluivert maakte zondag indruk bij zijn officiële debuut voor Ajax. De invalbeurt van de zeventienjarige zoon van Patrick bezorgde ook de broertjes Frank en Ronald de Boer kippenvel.

'Ik ben boos en teleurgesteld. Dimitri is één van de beste spelers waar ik ooit mee heb samengespeeld. Ik heb altijd een goede relatie met hem gehad, maar de laatste weken heb ik hem niet meer gesproken'
West Ham United-aanvoerder Mark Noble is niet blij met Dimitri Payet. De Fransman heeft aangegeven niet meer voor The Hammers te willen spelen om zo een vertrek uit Londen te forceren. Dat is niet in goede aarde gevallen bij de supporters en manager Slaven Bilic. Noble heeft zijn ploeggenoot al weken niet gesproken. (Sky Sports)

De hattrick van Harry Kane tegen West Bromwich Albion een paar dagen na de bevalling van zijn vrouw deed Tony Cascarino aan een oude anekdote denken. De inmiddels 54-jarige Ier vertelt in The Times hoe hij zijn zojuist bevallen vrouw een nogal onpersoonlijk kaartje kwam brengen.

Michael van Praag zit maandagavond in het theater. De voormalige KNVB-preses heeft grote verwachtingen van de show over de gevallen FIFA-baas Sepp Blatter.

• Vitesse presenteerde maandag Alexander Büttner als nieuwe aanwinst. De 27-jarige Doetinchemmer speelde aan het begin van zijn loopbaan nog wel eens als aanvaller of middenvelder, maar Vitesse laat er geen twijfel over bestaan op welke positie hij in Arnhem gaat spelen. Büttner is back. Linkback, welteverstaan.

Nicklas Bendtner viert maandag zijn 29ste verjaardag. De Deense spits die van 2004 tot 2012 onder contract stond bij Arsenal kon in Londen nooit echter overtuigen. Onderstaand fragment is misschien wel illustratief voor het dienstverband van Lord Bendtner bij The Gunners.

'Bij PSV is met Marco van Ginkel een soort Messias in Eindhoven neergestreken. Van Ginkel heeft het vorig seizoen goed gedaan en maakte ook nu meteen een doelpunt. Maar je kunt mij niet wijsmaken dat het voor de winterstop zo slecht was in Eindhoven omdat hij er niet was.'
• Bij Willem van Hanegem wil het er niet in dat Chelsea-huurling Marco van Ginkel de ontbrekende schakel is bij PSV, en daarmee is hij het eens met Aad de Mos. (AD)

Dries Mertens tilde zondag zijn doelpuntentotaal in dienst van Napoli naar vijftig. De Belgische aanvaller vierde deze mijlpaal met het maken van een hartje op de tv-camera. Niet voor zijn club, maar voor zijn vrouw Kat Kerkhofs.

'Je kunt wel iets beloven. Volgens mij heeft de minister-president voor de Tweede Wereldoorlog gezegd: ''Jongens, ga maar rustig slapen'', maar drie dagen later spraken we Duits. Wat dat betreft moet je wel oppassen met beloftes.'
• PEC Zwolle-trainer Ron Jans maakte een op z'n zachtst gezegd opvallende vergelijking na de nederlaag tegen Ajax (1-3). Maar de gewezen leraar Duits besefte dat zelf ook. 'Misschien is het wat overdreven, maar de strekking van het verhaal is dat je niets kunt beloven. Je moet er alles aan doen. En daar zijn we echt goed mee bezig.' (FOX Sports)

Doutzen Kroes houdt ervan een balletje te trappen. Oefening baart kunst, zegt ze zelf. Al denken we dat de kwaliteiten van het Friese model op een ander terrein beter tot hun recht komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.