Nieuw hoofdstuk in Barça-gate: Bartomeu beschuldigd van corruptie

Reacties

De crisis bij Barcelona heeft donderdagavond weer een nieuwe dimensie gekregen. Josep Maria Bartomeu wordt door de Catalaanse politie beschuldigd van corruptie. De toch al onder vuur liggende president zou zelf hebben verdiend aan deals die hij namens de club heeft afgesloten.

Nieuw hoofdstuk in Barça-gate: Bartomeu beschuldigd van corruptie
© Pro Shots

Met dat nieuws pakt de Spaanse krant El Mundo uit. De beschuldigingen zijn gerelateerd aan het schandaal met de naam Barça-gate, dat zich concentreerde rond Bartomeu. De voorzitter zou een pr-bureau hebben ingehuurd om zijn tegenstanders op social media in een kwaad daglicht te stellen. De crisis leidde zelfs tot een poging om hem af te zetten. Een intern onderzoek van Barcelona leverde geen bewijs op voor een lastercampagne.

Volgens de nieuwe beschuldigingen gaf Bartomeu toestemming voor een betaling die tot zes keer zo hoog was dan wat in de markt gebruikelijk is. De reden daarachter wordt nu onderzocht door de autoriteiten. Dat het hele schandaal nu weer wordt opgerakeld, zal de positie van de voorzitter geen goed doen. En die was toch al wankel, nu de supporters zijn woede op hem richtten naar aanleiding van de wens van Messi om te vertrekken.

Een van de belangrijkste redenen dat Messi na al die jaren een punt wilde zetten achter zijn periode bij Barcelona, was volgens Spaanse media het beleid dat de club onder het bewind van Bartomeu heeft gevoerd. De voorzitter en de Argentijnse sterspeler zijn naar verluidt ook bepaald geen vrienden. Inmiddels zou Messi alweer enigszins zijn bijgedraaid en overwegen zijn tot 2021 lopende contract uit te dienen, om daarna transfervrij te vertrekken.

Hoe dan ook zal het nieuws van El Mundo als een bom inslaan in Camp Nou. Bartomeu moet in maart volgend jaar sowieso plaatsmaken als de nieuwe presidentsverkiezingen gepland staan, maar de nieuwe beschuldigingen van corruptie bespoedigen zijn vertrek wellicht. Ondertussen moet trainer Ronald Koeman zijn selectie voorbereiden op het nieuwe seizoen. Geen makkelijke klus, bovenop een borrelende vulkaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.