Nieuw Go Ahead krijgt in sneltreinvaart vorm

Reacties

Go Ahead Eagles heeft het contract van Xandro Schenk met twee jaar verlengd. Met het langer vastleggen van de verdediger tonen de Deventenaren zich opnieuw uiterst bedrijvig. Bovendien is het daarmee nog niet klaar. De club heeft Jerry van Ewijk, die zijn contract bij De Graafschap zag aflopen, een aanbieding gedaan. Daarnaast hopen de Deventenaren op nóg een aanvallende versterking.

Nieuw Go Ahead krijgt in sneltreinvaart vorm

De reden dat Go Ahead in sneltreinvaart de nieuwe selectie moet rondmaken is logisch. Omdat vorig seizoen ondanks de degradatie uit de Eredivisie via de Fair Play-rangschikking een ticket voor de eerste voorronde van de Europa League werd behaald, begint het seizoen voor Kowet uitermate vroeg. Dit weekend (vóór maandag) moet de Europese spelerslijst ingediend worden en zaterdag is de eerste training voor de ploeg van trainer Dennis Demmers, die zelf zijn contract ook al met twee jaar verlengde. Maandag volgt in het Zwitserse Nyon de loting voor het tweeluik van 2 en 9 juli.

Schenk zal in het nieuwe seizoen het centrale duo gaan vormen met aanvoerder Bart Vriends (samen met Schenk op de foto boven). De eerder vandaag vastgelegde Kenny Teijsse is de beoogde linksback. Van Ewijk viel het afgelopen seizoen op bij De Graafschap met achttien treffers en maakt mogelijk ook de gang naar De Adelaarshorst. Bovendien legde Go Ahead vandaag ook nog eens Randy Wolters, de aanvaller komt over van VVV-Venlo, vast.

Een blik op de in- en uitgaande transfers en verlengde contracten toont dat er van vakantie in Deventer nauwelijks sprake is geweest. Spits Alex Schalk en de middenvelders Sander Duits en Lars Lambooij besloten langer bij Go Ahead te blijven. Behalve de genoemde transfer van vandaag werden eerder ook al Dario Tanda (van FC Twente), Elvio van Overbeek (van PSV) en Mohamed Hamdaoui (van Vitesse) gestrikt.

Daar stond het vertrek van een hele rits spelers tegenover. Vrijdag werd bekend dat Peter van Ooijen niet inging op het aanbod om langer te blijven en in de Eredivisie actief blijft. Hij verkast naar Heracles Almelo. Jop van der Linden (AZ) en Sjoerd Overgoor (SC Cambuur) zijn eveneens verzekerd van spelen op het hoogste niveau. Marnix Kolder (FC Emmen), Guyon Philips (FC Volendam) en de transfervrij vertrekkende Jules Reimerink en Mawouna Amevor laten Deventer ook achter zich. Giliano Wijnaldum verkast op zijn beurt naar het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek. Met het langer vastleggen van Schenk en de beoogde aanvallende versterkingen lijkt de transformatie bij Go Ahead bijna ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.