Nieuw dieptepunt dreigt voor Liverpool tegen Wolves

Liverpool begint zaterdagmiddag aan een cruciale uitwedstrijd in de Premier League. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers hoopt de kwakkelende ploeg van manager Kenny Dalglish een nieuw dieptepunt in de clubhistorie te voorkomen.

Nieuw dieptepunt dreigt voor Liverpool tegen Wolves

Verlies op Molineux zou voor Liverpool de zesde uitnederlaag op rij betekenen in de Premier League. Die reeks zou dan in de boeken verdwijnen als de slechtste serie op het hoogste niveau in 57 jaar. In de periode 1953-54 verloren The Reds liefst twintig opeenvolgende uitduels, nog altijd een triest clubrecord.

Liverpool verloor de voorbije maanden achtereenvolgens de uitwedstrijden tegen Stoke City (2-0), Tottenham Hotspur (2-1), Newcastle United (3-1), Blackburn Rovers (3-1) en Blackpool (2-1). De laatste keer dat de gevallen topclub een puntje overhield aan een competitieduel buiten het vertrouwde Anfield Road was op 10 november van het vorige jaar: 1-1 bij Wigan Athletic.

Dalglish heeft ook op persoonlijk vlak behoefte aan een zege op Wolves. Met geen enkele zege in de eerste drie officiële duels sinds zijn benoeming als opvolger van Roy Hodgson heeft de clublegende al een negatieve prestatie van ex-manager Roy Evans in 1994 geëvenaard.

Met een vierde wedstrijd zonder overwinning zou Dalglish de belabberde start van de voormalige Liverpool-coach George Patterson in 1928 evenaren. Patterson kon in dat jaar pas in zijn zevende wedstrijd als manager van The Reds de eerste zege bijschrijven.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's