Nieuw contract De Jong met Ajax bij uitblijven transfer

Reacties

Siem de Jong zal zijn medio 2015 aflopende contract met een jaar verlengen als zich na dit seizoen geen interessante buitenlandse club aandient.

Nieuw contract De Jong met Ajax bij uitblijven transfer

'Als Siem komende zomer bij ons blijft, gaat hij inderdaad bijtekenen', aldus voetbaldirecteur Marc Overmars in gesprek met Voetbal International. 'Dat is de intentie van beide partijen.'

Het is de vraag of De Jong dit seizoen nog in actie komt namens Ajax. Op 16 maart liep de middenvelder, die ook als spits uit de voeten kan, een hamstringblessure op tijdens het bezoek aan NAC Breda (0-0). 'Het is de bedoeling dat ik nog wat minuutjes ga meepakken, maar hoeveel dat er zullen zijn weet ik niet', gaf De Jong afgelopen weekend aan.

'Het is frustrerend dat ik nu al een aantal keren een blessure heb opgelopen, terwijl ik net dacht terug te komen van een andere. Ik heb een aantal belangrijke wedstrijden gemist en dat is balen. Dit is niet mijn seizoen', vervolgde de Ajax-aanvoerder. 'Ik heb het WK een beetje uit mijn hoofd gezet. Toen ik mijn laatste blessure opliep, dacht ik: daar gaan mijn seizoen en WK.'

Sinds zijn debuut in het seizoen 2007/08 speelde De Jong 167 competitieduels namens Ajax, waarin hij 57 keer scoorde. Met de Amsterdammers werd hij drie keer kampioen en waarschijnlijk wordt daar dit seizoen nog een landstitel aan toegevoegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.