Nieuw clubrecord Ajax na verlies in Parijs

Reacties

Door de 3-1 nederlaag tegen Paris Saint-Germain is Ajax niet alleen een illusie armer, maar ook een clubrecord rijker. De Amsterdammers zijn nu acht Europese duels op rij zonder zege.

Nieuw clubrecord Ajax na verlies in Parijs

Daarmee verdwijnt het oude record van zeven Europese duels op rij zonder overwinning uit de boeken. Een dergelijke reeks zette Ajax neer tussen 1981 en 1984 en in 2003. De laatste keer dat de Amsterdammers zegevierden in Europees verband was in de groepsfase van de Champions League van vorig jaar, toen Barcelona in de hoofdstad met 2-1 werd verslagen.

Nadien volgden nederlagen tegen Red Bull Salzburg (3-0 en 3-1) en Barcelona (2-0 en 3-1). Tegen AC Milan (0-0), Paris Saint-Germain (1-1) en APOEL Nicosia (0-0). Die laatste club komt over twee weken, op 10 december, op bezoek in Amsterdam. Bij een remise of overwinning plaatst Ajax zich ten koste van de Cyprioten voor de Europa League.

De nederlaag van Ajax betekende de honderdste van een Nederlandse club in de Champions League-historie. Op een totaal van 246 duels is dat geen geweldige score. Daartegenover staan 78 zeges en 67 gelijke spelen (doelcijfers 271-332).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.