Nieuw beleid Hasselbaink betaalt zich uit dankzij El Khayati

Reacties

Manager Jerrel Hasselbaink zag dat zijn aankoopbeleid zich zaterdag uitbetaalde, doordat Nasser El Khayati tijdens zijn debuut voor Queens Park Rangers meteen de winnende treffer voorbereidde in de Championship-wedstrijd tegen Ipswich Town (1-0).

Nieuw beleid Hasselbaink betaalt zich uit dankzij El Khayati

El Khayati speelde een jaar geleden nog in de Topklasse voor Kozakken Boys, maar vond zichzelf een dag voor zijn 27ste verjaardag terug op Loftus Road. Als invaller stond de linksbuiten meteen aan de basis van de eerste thuiszege van Hasselbaink met QPR door Matt Phillips in de 88ste minuut raak te laten koppen. QPR, dat de laatste jaren in de Premier League met geld smeet, hoefde nog geen half miljoen euro te betalen aan Burton Albion voor de Rotterdammer.

'Het was een goede voorzet en de overwinning gaf erg veel voldoening', zei Hasselbaink na afloop van de zege, pas zijn tweede in de competitie sinds hij in december zelf overkwam van Burton. Nu ging El Khayati (op de foto in Burton-shirt) hem achterna. 'Nasser was beschikbaar. Ik dacht dat hij iets zou toevoegen aan ons wat we nog niet hadden. Daarom heb ik hem gehaald. En er zijn andere spelers die we in de gaten houden', aldus de oud-international.

Tijdens de laatste twee Premier League-seizoenen (2014/15 en 2012/13) gaf QPR telkens nog circa vijftig miljoen uit aan nieuwe spelers. Met dat beleid wil Hasselbaink breken. 'Het gaat erom dat deze club weer gezond wordt. Dat is wat ons te doen staat bij QPR. Achter de schermen staan Les Ferdinand (technisch directeur, red.) en de scouts altijd op de uitkijk', aldus Hasselbaink, die met de degradant vooralsnog niet verder dan de dertiende plaats komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.