Nieuw averij tegen 'kleintje' doet Klopp bijna overgeven

Reacties

Terwijl tegelijkertijd concurrent Manchester City onderuit ging tegen Chelsea, lukte het Liverpool woensdagavond niet om te profiteren tegen AFC Bournemouth. Vlak voor tijd werd het alsnog 2-2 op Anfield, tot afgrijzen van manager Jürgen Klopp.

Nieuw averij tegen 'kleintje' doet Klopp bijna overgeven

De Duitser zag zijn ploeg eerst nog ruggengraat tonen. Nadat Liverpool door een fout van Georginio Wijnaldum vroeg op achterstand kwam, zorgden Philippe Coutinho en Divock Origi voor de gelijkmaker en de 2-1. De drie punten leken binnen, tot aan de 87ste minuut. 'Normaal gesproken gooien we de wedstrijd wel op slot, maar nu lieten we alles aan het toeval over', aldus een teleurgestelde Klopp na de late gelijkmaker van Joshua King.

Liverpool kreeg na een verre ingooi de bal niet lekker weg, waarna Bournemouth alsnog punten afsnoepte van de thuisploeg. 'Die tweede bal na een standaardsituatie, ik moest bijna overgeven', kijkt Klopp terug op het moment en het puntenverlies. 'Natuurlijk voelt dat niet goed, maar we moeten het accepteren.'

Aangezien Tottenham Hotspur en Chelsea wel wonnen, raakte Liverpool achterop in de titelstrijd. Daarnaast vergat de ploeg verder uit te lopen op Manchester City, dat vierde staat. Daar wil de eindverantwoordelijke van The Reds echter niet bij stilstaan. 'Natuurlijk voel je nu teleurstelling, maar straks kijk je naar de ranglijst en zie je dat we toch een punt erbij hebben.'

De remise tegen Bournemouth past naadloos in het seizoen dat Liverpool doormaakt. Klopp en de zijnen laten te veel punten liggen tegen de kleintjes. Zo verloor de ploeg van Burnley, Bournemouth (de heenwedstrijd), Swansea City, Hull City en Leicester City (toen die ploeg nog tegen degradatie streed).

Bekijk hier al onze video's