Niet Zoet of Nordfeldt maar Mannone opvolger Mignolet

Als vervanger van de naar Liverpool vertrokken Simon Mignolet heeft Sunderland Vito Mannone (25) van Arsenal overgenomen. Aanvankelijk werden ook PSV-doelman Jeroen Zoet en SC Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt in verband gebracht met The Black Cats.

Niet Zoet of Nordfeldt maar Mannone opvolger Mignolet

Mannone maakte in 2005 als zeventienjarige jeugdspeler van Atalanta Bergamo de overstap naar Arsenal, maar kon zich nooit opwerken tot vaste eerste doelman van The Gunners. De voormalige jeugdinternational van Italië hoopt die status in het Stadium of Light wel te bereiken.

Mannone heeft bij Sunderland een contract voor twee seizoenen getekend en gaat bij de nummer zeventien van de Premier League de concurrentiestrijd aan met de Ierse sluitpost Kieren Westwood, die afgelopen seizoen de stand-in was voor Mignolet.

Voor de komst van Mannone zag manager Paolo Di Canio ook al de verdedigers Valentin Roberge (Marítimo Funchal) en Modibo Diakité (Lazio), FC Basel-middenvelder Cabral en de Zweedse aanvaller David Moberg Karlsson (IFK Göteborg) arriveren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen