Niet het EK als laatste kunstje: FA wil verder met Southgate

Reacties

Als het aan de Engelse voetbalbond ligt, verlengt bondscoach Gareth Southgate dit jaar zijn aflopende contract. Dat meldt de BBC over de oud-verdediger voor wie het EK het slotstuk leek te gaan worden van zijn periode bij de nationale ploeg.

Niet het EK als laatste kunstje: FA wil verder met Southgate
© Pro Shots

Southgate heeft stabiliteit gebracht bij The Three Lions. Waar zijn voorganger Sam Allardyce het nog geen drie maanden volhield als bondscoach, staat de 53-jarige Engelsman al sinds september 2016 aan het roer. Hij paste veel jonge spelers in en presteerde sterk. Het hoogtepunt was het bereiken van de EK-finale in 2021. Op Wembley werd in de eindstrijd na strafschoppen verloren van Italië.

Southgate heeft bij de Engelse voetbalbond nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar. De verwachting was echter dat hij na het komende eindtoernooi afscheid zou nemen, om zijn opvolger zo alle tijd te gunnen voor de voorbereiding op het WK. Bronnen hebben prijsgegeven dat bij de FA achter de schermen werk wordt gemaakt van contractverlenging voor Southgate, die dan moet aanblijven tot en met het WK van 2026.

Op het EK van komende zomer in Duitsland nemen de Engelsen het in de groepsfase op Slovenië, Denemarken en Servië. Bookmakers zien het team van Southgate samen met Frankrijk als grootste kanshebber op de titel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.