Niemeyer vanaf woensdag bij Werder Bremen

Peter Niemeyer heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor FC Twente. De verdedigende middenvelder verkast een half jaar eerder dan verwacht naar Werder Bremen.

Niemeyer vanaf woensdag bij Werder Bremen

Werder had al langer z'n zinnen gezet op Niemeyer (23), die in Bremen gaat tekenen tot medio 2011. De verwachting was dat de Duitser aan het einde van het seizoen transfervrij de overstap zou maken naar de koploper in de Bundesliga.

'Op enkele details na is de transfer rond', zo stelde Klaus Allofs op de website van de Duitse club. De technisch directeur van Werder verwacht Niemeyer woensdag in Bremen. Over de afkoopsom ligt er een akkoord klaar, dat alleen nog de goedkeuring nodig heeft van de clubleiding van FC Twente.

'We verwachten van hem nog geen wonderen', aldus Allofs. 'Maar we denken dat hij zich bij ons kan verbeteren. Hij kan centrale verdediger spelen en als verdedigende middenvelder. Met Niemeyer halen we weer een talentvolle Duitse speler die zich zonder problemen kan aanpassen.'

Niemeyer speelt al vanaf de C-jeugd voor FC Twente. Hij debuteerde tijdens het seizoen 2002/2003 in het eerste elftal. De Duitse jeugdinternational speelde inmiddels 106 wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde vier keer.

Bekijk hier al onze video's