Niemeyer: 'Luhukay de koningstransfer van Hertha BSC'

Jos Luhukay kan terugblikken op een fraaie entree als hoofdtrainer bij Hertha BSC. Onder leiding van de Limburger heeft de Berlijnse club zich, na de degradatie van vorig seizoen, opgewerkt naar de tweede plaats in de Tweede Bundesliga.

Niemeyer: 'Luhukay de koningstransfer van Hertha BSC'

'Voor Hertha BSC is Luhukay de Königstransfer van afgelopen zomer geweest', stelt aanvoerder Peter Niemeyer (29). 'Zijn komst is enorm belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het elftal. In Duitsland had Luhukay zich al ruimschoots bewezen. Ook in Berlijn toont hij zich iemand die ergens voor staat en daar aan vasthoudt.'

De middenvelder die tussen 2002 en januari 2007 voor de hoofdmacht van FC Twente uitkwam, werd afgelopen zomer benoemd tot aanvoerder van Hertha BSC. Na de degradatie is er onder Luhukay veel veranderd. De vroegere coach van SC Paderborn, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg nam enkele maanden geleden de plaats in van oudgediende Otto Rehhagel.

'Vorig jaar in de Bundesliga voetbalde Hertha veel defensiever, loerend op de counter', verhaalt Niemeyer. 'Nu in de Tweede Bundesliga speelt het elftal om de titel. Het voetbal is heel dominant, meer attractief. Luhukay heeft daar een belangrijk aandeel in gehad.'

Na achttien speelronden bezet de club de tweede plaats, op twee punten van koploper Eintracht Braunschweig. De thuiswedstrijd van zaterdag (13.00 uur) tegen FSV Frankfurt, de club van aanvaller John Verhoek, is in meerdere opzichten belangrijk.

'De enige nederlaag tijdens de heenronde leden we tegen Frankfurt', weet Niemeyer (Verhoek was destijds een van de doelpuntenmakers tijdens de 3-1 zege van de thuisploeg, red.). 'Hertha wil zich revancheren en tegelijkertijd bovenin blijven meedraaien. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de Bundesliga. Bij de bovenste twee eindigen is ons grote doel.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's