Niemand won vaker met PEC Zwolle dan Ron Jans

Reacties

Nu het Eredivisie-seizoen ten einde is, blikt VI.nl in samenwerking met Opta Sports terug op de prestaties van alle achttien clubs. Hoe deed nummer acht PEC Zwolle het in statistisch opzicht?

Niemand won vaker met PEC Zwolle dan Ron Jans

• PEC Zwolle eindigde alleen afgelopen seizoen (zesde) hoger in de Eredivisie dan dit seizoen (achtste - ook in 1978/79 werden de Zwollenaren achtste).

• PEC Zwolle won van februari tot en met april vijf thuiswedstrijden op rij, de beste reeks ooit van de club in de Eredivisie.

• PEC eindigde voor het eerst in opeenvolgende Eredivisie-seizoenen in het linkerrijtje.

Er waren maar weinig spelers productiever in één seizoen voor PEC Zwolle dan Lars Veldwijk.
Er waren maar weinig spelers productiever in één seizoen voor PEC Zwolle dan Lars Veldwijk.

• Ron Jans werd in februari de Zwolle-trainer met de meeste zeges in de Eredivisie en is nu van twee clubs de trainer met de meeste overwinningen op het hoogste niveau (39 voor PEC Zwolle en 104 voor Groningen).

• PEC Zwolle kreeg uit tegen AZ (16 april) liefst 38 schoten en 18 schoten op doel tegen, beide negatieve seizoensrecords voor een team in een Eredivisie-wedstrijd.

• Alleen Rini van Roon (21 in 1983/84) en Foeke Booy (22 in 1986/87) scoorden vaker voor PEC in één Eredivisie-seizoen dan Lars Veldwijk dit seizoen (veertien keer).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.