'Niemand gaf zes weken geleden nog een cent voor ons'

Reacties

Rafael van der Vaart en Hamburger SV moeten nog aan de bak om zich via een barrage te handhaven. Trainer Bruno Labbadia put moed uit de reddende zege.

'Niemand gaf zes weken geleden nog een cent voor ons'

'De spanning was enorm, maar nu is het alweer wat rustiger', zei Labbadia na de 2-0 zege op Schalke 04. Ondanks het succes is HSV veroordeeld tot een promotie-degradatieduel met de nummer drie van Tweede Bundesliga.

Maar dat kan ook als winst worden beschouwd. 'Zes weken geleden waren zo goed als zeker gedegradeerd. Niemand gaf nog een cent voor onze kansen. Nu gaan we met een vast vertrouwen in handhaving de barrage in', vervolgde de trainer die half april aantrad bij de Bundesliga-Dino.

Dat goede gevoel is mede gebaseerd op het optreden op de laatste speeldag van het reguliere seizoen. 'Ik ben zeer tevreden over de manier waarop mijn ploeg de overwinning op Schalke heeft geboekt. Deze zege met deze ondersteuning van onze fans geeft ons kracht. We moeten nu nog twee keer alles mobiliseren.'

Labbadia heeft zich nog niet druk kunnen maken over de tegenstander in die barrage. 'Sinds mijn aantreden zit ik volledig in de HSV-tunnel. Maar wie derde wordt in de Tweede Bundesliga heeft zeker kwaliteiten.' Zondag weet HSV meer. Darmstadt, Karlsruher SC en 1. FC Kaiserslautern komen er voor in aanmerking.  Van der Vaart kan dan ook weer spelen. Tegen Schalke was hij geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.