Nice-ploeggenoot boos op ongemotiveerde Balotelli

Reacties

Olympique Nice-middenvelder Valentin Eysseric heeft hard uitgehaald naar ploeggenoot Mario Balotelli. De Italiaanse spits heeft moeite met zijn reserverol bij de Franse nummer drie. 'Hij gedraagt zich alsof hij niets met ons te maken wil hebben.'

Nice-ploeggenoot boos op ongemotiveerde Balotelli

Met zes treffers in zijn eerste vijf competitiewedstrijden begon Balotelli zeer veelbelovend bij Nice. Dit kalenderjaar wist de 26-jarige spits echter nog maar één keer te scoren, op 29 januari tegen Guingamp. Tegen Saint-Étienne mocht Balotelli negen minuten voor tijd nog invallen, voor het duel met Stade Rennes van zondag werd de Italiaan niet geselecteerd door trainer Lucien Favre.

Gevraagd naar de redenen voor die beslissing was de Zwitserse coach duidelijk. 'Ik wil het niet meer over Mario hebben. We discussiëren al sinds het begin van het seizoen over zijn defensieve arbeid. Iedereen weet dat dit al jaren een hardnekkig probleem is voor hem. Het kost hem tijd om zich aan te passen', aldus Favre op zijn persconferentie zaterdag.

Precies dat aanpassen is wat Balotelli volgens Eysseric nou juist niet doet. 'Hij zou wat meer aan het team moeten denken en harder voor ons moeten werken. Het is zonde dat hij de neiging heeft om te meteen te gaan mopperen als het hem niet meezit en dat hij meteen zijn hoofd laat hangen. Sorry, maar dat is de waarheid', zei de 24-jarige Fransman tegen BeIn Sports.

'Hij gedraagt zich alsof hij niets met ons te maken wil hebben', foeterde Eysseric. 'Het is zeer teleurstellend, we hadden zijn hulp goed kunnen gebruiken tegen Stade Rennes.' Dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor Nice even pas op de plaats moet maken in de Franse titelstrijd. De ploeg van Favre begon het seizoen indrukwekkend, maar won slechts twee van zijn laatste zeven duels in de Ligue 1.

'De trainer verlangt een enorme inzet van zijn ploeg. Hij zal het niet accepteren als iemand zijn voet van het gaspedaal haalt en dat zie je bij Balotelli', concludeert Eysseric.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.