Nice komt met bondige verklaring over voetballer die met zelfdoding dreigde

Reacties

Alexis Beka Beka is ongedeerd nadat hij vrijdag in Nice dreigde zichzelf van het leven te beroven. In een bondig communiqué heeft Jean-Pierre Rivère, de president van de club, een reactie gegeven.

Nice komt met bondige verklaring over voetballer die met zelfdoding dreigde
© Pro Shots

'We zijn voornamelijk blij dat het allemaal goed af is gelopen voor Alexis. Er is voor hem gezorgd. We zullen de medische vertrouwelijkheid blijven respecteren en we vragen iedereen om hetzelfde te doen en zijn privacy te respecteren. Wij steunen hem, zoals de hele club dat doet', sprak Rivère uit naam van de rood-zwarten.

De voetbalwereld werd vrijdag opgeschrikt door het nieuws dat Beka Beka (22) naar het Magnan-viaduct vlak bij het stadion van OGC Nice was gereden, daar zijn auto op de vluchtstrook had gezet en op de brug ging staan. Hulpverleners snelden naar de locatie toe, inclusief een psycholoog om in te praten op Beka Beka. Nice annuleerde alle persactiviteiten op de club.

Beka Beka staat sinds vorig jaar onder contract bij Nice, waar ook Pablo Rosario speelt. De in Parijs geboren middenvelder beleefde zijn voetbalopleiding bij SM Caen en verliet Frankrijk in 2021 voor Lokomotiv Moskou. Daar speelde hij uiteindelijk minder dan een jaar, omdat Nice veel geld overhad voor de talentvolle voetballer, die jeugdinternational van Frankrijk is en ook uitkwam op de Olympische Spelen van Tokio. Afgelopen seizoen speelde Beka Beka 22 duels voor Nice.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113. Hulp is beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer A. Beka Beka
Meer over A. Beka Beka
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.