Neymar zet in Japan indrukwekkende reeks voort

Reacties

Japan heeft aan den lijve ondervonden welk fenomeen Neymar is. De Braziliaanse aanvaller was weer op dreef, en onderstreepte dat met zijn productie.

Neymar zet in Japan indrukwekkende reeks voort

De 22-jarige Neymar nam maandag in het oefenduel met Japan (4-0) de gehele productie voor zijn rekening. Daarmee schroefde hij zijn gemiddelde van dit seizoen op naar meer dan één treffer per wedstrijd voor club en land. De aanvaller van Barcelona heeft voor zijn dertien doelpunten twaalf wedstrijd nodig gehad.

Met zijn immense bijdrage aan het succes in Singapore onderstreepte Neymar ook zijn waarde voor de Braziliaanse nationale ploeg. Hoewel pas 22 jaar oud is hij in zijn 58 interlands betrokken bij 68 doelpunten, waarvan veertig op zijn naam staan. Met dat doelpuntentotaal is hij Bebeto voorbij. Pelé is met 77 goals de Braziliaanse topscorer aller tijden.

Vier goals in één wedstrijd was niet uniek voor Neymar, die dat kunstje drie keer eerder uithaalde in dienst van zijn Braziliaanse club Santos. In veertien duels scoorde hij minstens drie keer, waarvan twee voor Barcelona en drie voor Santos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.