Neymar wijst Brazilië ook tegen Colombia de weg naar WK

Neymar heeft Brazilië hoogstpersoonlijk voorbij Colombia geholpen. Dankzij de 2-1 zege is de vrees voor het mislopen van het WK afgenomen bij De Goddelijke Kanaries.

Lange tijd had Brazilië het lastig in de WK-kwalificatiereeks. Met slechts twee zeges uit de eerste zes wedstrijden kwam WK-deelname in gevaar. Neymar had met een assist en een treffer vervolgens al een belangrijk aandeel in de 0-3 zege bij Ecuador en de Barcelona-ster deed ook in de nacht van dinsdag op woensdag van zich spreken.

Uit een perfecte corner van de aanvaller kopte Miranda in de tweede minuut al raak. Door een eigen goal van Marquinhos, die de bal ongelukkig op zijn hoofd kreeg bij een vrije trap van Colombia, kwamen de bezoekers terug tot 1-1. Een kwartier voor het einde maakte Neymar het verschil. De vedette kreeg de bal mee van Philippe Coutinho en knalde in de verre hoek raak. Met zijn 48ste treffer voor de nationale ploeg evenaarde Neymar de productie van zijn illustere landgenoot Zico. PSV-verdediger Santiago Arias zag het allemaal vanaf de bank gebeuren. De rechtsback bleef negentig minuten aan de kant bij Colombia.

Door de twee achtereenvolgende zeges staat Brazilië na acht wedstrijden tweede in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule.