Neymar slaat terug: 'Overtreding Medel hoort in vechtsport'

Reacties

De Braziliaanse vedette Neymar heeft teruggeslagen naar de Chileen Gary Medel. De sterspeler van De Goddelijke Kanaries hekelde ook het optreden van scheidsrechter Martin Atkinson. Neymar en Medel kregen het zondag tijdens een oefenduel op Wembley met elkaar aan de stok.

Neymar slaat terug: 'Overtreding Medel hoort in vechtsport'

De Braziliaanse sterspeler stond na de 1-0 zege de pers te woord en had geen goed woord over voor de Chileen, die op schandalige wijze op het been van de Barcelona-aanvaller ging staan. 'Dit is geen onderdeel van het spel, het leek meer op UFC (Ultimate Fighting Championship, een combinatie van vechtsporten, red.). Dit hoort niet in het voetbal thuis, anders zouden we de sport anders moeten noemen. Waarschijnlijk had het met de rivaliteit tussen Chili en Brazilië te maken.'

'De scheidsrechter zag niets, terwijl het zijn taak is er juist wel oog voor te hebben. Er staan nog drie mensen langs de lijn en niemand heeft wat gezien...', zette Neymar ook zijn twijfels bij de assistenten van Atkinson.

Neymar was zondag niet alleen het doelwit van Medel. Hij kreeg meer overtredingen te verwerken. Medel reageerde zondag al en verweet Neymar een toneelstukje te hebben gevoerd.

Het oefenduel tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door Brazilië. Roberto Firmino maakte in de 71ste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.