Neymar slaat terug, Ødegaard tussen de grote jongens

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Neymar slaat terug, Ødegaard tussen de grote jongens

Neymar heeft via Instagram teruggeslagen naar zijn criticasters. De Braziliaanse superster van Barcelona kreeg de nodige kritiek te verwerken door zijn uitdagende gedrag tijdens het bekerduel met Atlético Madrid. Neymar, die twee keer scoorde tijdens de 3-2 zege, maakte een uitdagend gebaar naar het Madrileense publiek bij het vieren van zijn goal (zie hieronder). Atlético-middenvelder Gabi, die in de rust een rode kaart kreeg vanwege misdragingen in de catacomben, hekelde dat gedrag al na afloop. 'Hij heeft van die maniertjes, vooral als hij wint. Niemand vindt het leuk om te verliezen en dan zijn die gebaartjes irritant.' Via Instagram ging Neymar vanavond in op de situatie. 'Niemand is verplicht iemand anders leuk te vinden, maar er is altijd nog zoiets als respect', zo luidde zijn begeleidende tekst.

'De Serie A is niet zo leuk meer om naar te kijken'
Samuel Eto’o tekende onlangs een contract bij Sampdoria, maar laat doodleuk optekenen dat de Italiaanse competitie niet meer zo attractief is als voorheen. 'Dat komt vooral omdat de Italiaanse topclubs de laatste jaren geen Europese titels hebben gewonnen', aldus de voormalige aanvaller van onder Barcelona, Internazionale en Chelsea, die afgelopen zomer nog in beeld was bij Ajax. Laten we het houden op een fijne binnenkomer...

Kenneth Vermeer maakte afgelopen zomer de veel besproken overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord. Maar opvallend genoeg is zijn zoon Jamarion geen fan van Ajax, ook geen fan van Feyenoord, maar een aanhanger van PSV…..

• Een fraai staaltje techniek van de oude meester. Jürgen Klinsmann, tegenwoordig bondscoach van Amerika, trakteerde het publiek tijdens het oefenduel met Chili (3-2 zege Chili) op een hoogstandje.

• De pas zestienjarige geworden Martin Ødegaard galoppeerde vrolijk tussen de grote sterren van Real Madrid tijdens zijn eerste training met de hoofdmacht van trainer Carlo Ancelotti. Kritiek is er genoeg op zijn keuze, maar wie wil dit nou niet?   

'Wolfsburg kan winnen als Bayern om wat voor reden dan ook niet gemotiveerd is.'
Oliver Kahn, voormalig doelman van Bayern München en de Duitse ploeg, kijkt vooruit naar de herstart van de Bundesliga. Bayern gaat op bezoek bij nummer twee Wolfsburg, dat op de ranglijst elf punten achterstand heeft. Bij een Bayern-zege zou de titelstrijd al zo goed als beslist zijn, al denkt Kahn dat er dus nog wel wat spanning kan komen als Bayern verslapt of dat later in de competitie zal doen. (Der Kicker)

'Cassano is laf en hypocriet'
Antonio Cassano leverde zijn contract bij Parma in nadat hij zes maanden geen salaris had ontvangen. In onderling overleg werd het contract ontbonden, al is trainer Roberto Donadoni daar allerminst over te spreken. 'Er is meer waardigheid voor nodig om te blijven, dan om te vertrekken. Mensen moeten niet alleen maar aan zichzelf denken, dat is laf en hypocriet gedrag', aldus Donadoni.

'Ik koop nooit meer een voetballer uit Afrika. Dat is voor mij nu wel duidelijk.'
Louis Nicollin, voorzitter van Montpellier, vindt het waanzinnig dat hij halverwege het seizoen een aantal belangrijke spelers moet afstaan aan Afrikaanse landen vanwege de Afrika Cup. Dat overkomt hem niet nog een keer.

Jackson Martínez luisterde het bekerduel FC Porto - Académica Coimbra (4-1) gister op met een juweel van een hakbal.

Jordi Alba werd gisteren tijdens Barcelona - Atlético Madrid (3-2) op opmerkelijke wijze geveld door de grensrechter. De back van Barça gaat er wel heel gewillig bij liggen.

• Tottenham Hotspur plaatste zich gisteravond voor de finale van het toernooi om de League Cup. Dat leidde in de kleedkamer van The Spurs tot een klein feestje, met Michel Vorm als stralend middelpunt!

'Mijn grootste fout? De transfer van Mario Balotelli van Manchester City naar AC Milan. (..) Paul Pogba is als een schilderij van Van Gogh. De waarde wordt bepaald door de koper.'
Mino Raiola is openhartig in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.