Neymar overduidelijk Zuid-Amerika's speler van 2011

Met een forse voorsprong is Neymar gekozen tot beste speler van het Zuid-Amerikaanse continent in 2011. De negentienjarige aanvaller van Santos liet in de stemming onder journalisten uit negentien landen de concurrentie ver achter zich.

Neymar overduidelijk Zuid-Amerika's speler van 2011

Neymar maakte vooral indruk tijdens de Copa Libertadores (het Zuid Amerikaanse equivalent van de Champions League) en bracht voetbalfans overal ter wereld in verrukking met zijn razendsnelle dribbels en weergaloze doelpunten.

Op de tweede plaats eindigde Eduardo Vargas. De Chileen won met Univeridad de Chile de Copa Sudamericana (het Zuid Amerikaanse broertje van de Europa League) en dwong met zijn spel en doelpunten een transfer naar Napoli af. Op de derde plaats eindigde Ganso. De spelverdeler is ploeggenoot van Neymar bij Santos.

Neymar verzamelde 130 stemmen. Vargas moest het doen met 70 stemmen, Ganso kreeg er 33. Coach Oscar Tabarez won afgelopen zomer met Uruguay de Copa America en werd mede daardoor gekozen tot beste coach van Zuid-Amerika. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's