Neymar moet Brazilië naar unieke olympische titel leiden

Reacties

De Braziliaanse vedette Neymar zal op de Olympische Spelen van 2016 in eigen land de grote publiekstrekker zijn. Alexandre Gallo, coach van de jeugdploeg van de Brazilianen, bevestigde dat de aanvaller van Barcelona als een van de drie dispensatiespelers tot de selectie zal behoren.

Neymar moet Brazilië naar unieke olympische titel leiden

Waar het WK in eigen land vorige zomer voor Neymar en Brazilië met een vierde plek op een teleurstelling uitdraaide, kunnen De Goddelijke Kanaries  over twee jaar voor een primeur gaan. Nog nooit won de Braziliaanse voetbalploeg de olympische titel. In 2012 was Brazilië daar in Londen wel heel dichtbij. Met Neymar in de gelederen werd toen verrassend verloren van Mexico (op de foto de veelzeggende reactie van Neymar met de feestende Mexicanen op de achtergrond).

Op het WK in eigen land was Neymar ook de grote ster van de Brazilianen. De vedette liep echter in de kwartfinale tegen Colombia een rugblessure op, waardoor hij in de halve finale tegen Duitsland ontbrak. Dat duel draaide uit op een regelrechte vernedering: 1-7. Vervolgens deed Oranje dat in de strijd om de derde plek nog eens dunnetjes over: 3-0. Zodoende eindigde het toernooi, dat in de zesde wereldtitel moest resulteren, in een grote deceptie.

'Neymar is er zeker bij. Je kunt het Braziliaanse voetbal niet zien, zonder hem erbij te betrekken', aldus Gallo over zijn keuze. Of Barcelona blij is met de keuze van Gallo is maar de vraag. In juni wacht immers ook de Copa América, waardoor Neymar in 2016 een wel heel drukke zomer tegemoet gaat als hij ook daar zijn opwachting moet maken.

Dat Gallo de sterspeler erbij wil hebben is gezien zijn statistieken logisch. De nog altijd maar 22-jarige Neymar heeft in 58 interlands liefst 40 goals en 23 assists geproduceerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.