Neymar krijgt groen licht voor rentree bij Barcelona

Reacties

Neymar kan zaterdag (20.30 uur) tegen Málaga zijn eerste minuten van het seizoen voor Barcelona maken. De Braziliaanse aanvaller is hersteld van de bof. Ook Sergio Busquets is tijdig fit bevonden voor het tweede competitieduel van de kampioen van Spanje.

Neymar krijgt groen licht voor rentree bij Barcelona

Neymar miste door zijn gezondheidsproblemen de eerste vier wedstrijden van 2015/16. Zonder de 23-jarige aanvaller won Barcelona de Europese Super Cup (5-4 na verlenging tegen Sevilla) en de eerste competitiewedstrijd bij Athletic de Bilbao (0-1), maar ging het in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen datzelfde Athletic onderuit (4-0, 1-1).

De rentree van Neymar, afgelopen seizoen goed voor 39 doelpunten in 51 wedstrijden, kan trainer Luis Enrique goed gebruiken. Met Pedro verloor Barça het eerste alternatief in de aanval aan Chelsea. Een vervanger van buitenaf halen kan pas in januari door het transferverbod. Verder heeft Luis Enrique alleen nog Munir El Haddadi (19) en Sandro Ramírez (20) achter de hand.

Behalve Neymar stonden er ook nog vraagtekens achter Sergio Busquets. De 27-jarige controleur is echter tijdig hersteld van de enkelblessure die hij afgelopen zondag opliep in Baskenland. Gerard Piqué is door zijn schorsing nog wel afwezig tijdens het eerste thuisduel in de Primera División, net als de geblesseerde Brazilianen Adriano, Dani Alves en Douglas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.