Neymar: 'Genoemd worden met Romário geeft me kippenvel'

Reacties

Het treffen van Brazilië met Japan in Singapore is voor Neymar een bijzondere interland geworden. De 22-jarige aanvaller van Barcelona werd de eerste speler van de Selecão sinds 2000 die in één interland vier goals maakte. Destijds scoorde Romário vier keer in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela (6-0).

Neymar: 'Genoemd worden met Romário geeft me kippenvel'

Dinsdag was het Neymar die na de oud-PSV'er de achtste international werd die daarin slaagde. Hij nam alle treffers voor zijn rekening tegen Japan (0-4). 'Ben ik de eerste speler die in één wedstrijd vier keer scoort voor Brazilië sinds Romário? Dat mijn naam in één adem met die van hem wordt genoemd geeft me alleen al kippenvel. Dit maakt me enorm blij', reageerde Neymar na afloop.

Het rijtje spelers dat een vierklapper achter de naam heeft staan bestaat verder uit Zizinho, Ademir, Julinho, Evaristo, Zico (2x) en Careca. 'Ik heb nooit durven dromen dat ik op één dag vier keer zou scoren voor Brazilië', vervolgde Neymar. 'Waar mijn plafond ligt? Geen idee… Ik denk er niet over na hoeveel records ik op zo'n jonge leeftijd al kan breken. Het enige dat ik wil is Brazilië het beste team laten zijn.'

Robinho
Waar Neymar (veertig goals) op de topscorerslijst Bebeto (39) achter zich liet en alleen nog Pelé (77), Ronaldo (62), Romário (55) en Zico (48) voor zich hoeft te dulden, speelde Robinho tegen Japan zijn 95ste interland. De afgelopen zomer van AC Milan naar Santos verhuisde aanvaller had al voorzien dat zijn acht jaar jongere ploeggenoot zou schitteren tegen Japan.  

'Voor de wedstrijd had ik Neymar verteld dat hij drie keer zou scoren. Nadat hij de vierde had gemaakt, kwam hij naar me toe om te dollen (foto, red.). Ik heb het ook nooit eens goed…', vertelde Robinho. 'Neymar is spectaculair, altijd beslissend. Maar de vier goals van Neymar laten bovendien de kracht van Brazilië zien. Dat we in staat zijn zo veel kansen voor hem te creëren. Op het WK 2018 willen we de zesde wereldbeker veroveren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.