Neymar geen Judas, Opdam moet harder werken

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Neymar geen Judas, Opdam moet harder werken

'Hij zal geen nieuwe Judas worden. Hij is een slimme jongen die weet dat Barcelona zijn club is'
Hristo Stoichkov heeft hoge verwachtingen van Neymar, die in zijn ogen als speler van Barcelona ooit nog de Gouden Bal gaat winnen. De Bulgaarse oud-international en oud-speler van Barcelona is daar zeker van. Ook de gevoelige overgang naar Real Madrid gaat er volgens de Bulgaar nooit komen. (Esporte Cope)

'Ik kom ook met de bus naar het stadion. Het laatste stukje moet ik lopen en dan zie je die andere jongens met de auto aankomen. Dan denk ik, daar loop ik zonder contract en auto. Shit, toch even harder werken.'
• De negentienjarige Levi Opdam is (nog) de enige in AZ-selectie zonder profcontract. De rechtsback, die de laatste weken basiskracht is bij de Alkmaarders, is in gesprek over een verbintenis. (RTVN-H)

• Hij begint in de zomer bij Bayern München, maar Carlo Ancelotti keek alvast rond in de Beierse hoofdstad.

'Als Louis van Gaal na dit seizoen vertrekt bij Manchester United, dan is José Mourinho zeker het type manager dat ze in hun gedachten zullen hebben.'
Frank Lampard ziet het wel voor zich dat Mourinho op de bank zit bij Manchester United. De Portugees was jaren zijn manager bij Chelsea. (ITV)

'We verliezen een buitenlandse coach die de Bundesliga tientallen jaren als geen ander heeft verrijkt'
Voormalig Duits international Olaf Thon heeft mooie woorden over voor Huub Stevens, onder wie hij bij Schalke 04 speelde. Stevens gaf woensdag aan te stoppen als trainer vanwege hartritmestoornissen. (Sport1)

• Hertha BSC doet er alles aan om in de finale van het toernooi om de DFB-Pokal te komen. Trainer Michael Preetz laat Borussia Dortmund, tegenstander in de halve finale, op Twitter met een knipoog weten dat het gras niet meer vervangen zal worden vóór het duel in april. Het lijkt inderdaad de enige manier om Dortmund af te stoppen. Op het ongenaakbare Bayern München na is BVB nauwelijks te verslaan dit seizoen.

• Teddy Sheringham werd vorige week ontslagen door zijn club Stevenage en was erg benieuwd hoe het team en de supporters zouden reageren op zijn vertrek. Daarom ging de Engelsman de eerstvolgende thuiswedstrijd van de club doodleuk met een vermomming naar het stadion. En met succes, want niemand herkende de voormalige spits die vijftig keer uitkwam voor het Engelse nationale elftal. Wat voor vermomming Sheringham precies gebruikt heeft is niet duidelijk, wij denken dat het er ongeveer zo heeft uitgezien: (The Times)

• Cristiano Ronaldo is binnenkort te zien op de Israëlische televisie. En nee, het is niet de nieuwe aanwinst van Peter Bosz bij Maccabi Tel Aviv. De Portugese superster speelt in een commercial van het Israëlische kabelbedrijf Hot. Het komt Ronaldo online overigens op de nodige kritiek te staan. Met name zijn Palestijnse volgers kunnen zijn commerciële activiteiten voor het Israëlische bedrijf niet waarderen. Bekijk hieronder de reclame.

• Claudio Marchisio snapt er niets van dat Gianluigi Buffon niet op het podium stond bij de uitreiking van de Gouden Bal in januari. Volgens de Italiaanse middenvelder behoort de 38-jarige Buffon nog steeds tot de beste drie spelers ter wereld. 'Ik zou wel eens willen zien waar Messi en Ronaldo staan op die leeftijd', mokt Marchisio. De ervaren doelman behoorde niet tot de 49-koppige lijst van genomineerden voor de Ballon d'Or, waardoor Italië besloot de hele verkiezing te boycotten. (So Foot)

• Samir Nasri zou zijn carrière graag afsluiten bij Manchester City. De Fransman kwam dit seizoen door blessures slechts één keer in actie bij de Citizens en zag met Kevin De Bruyne een zware concurrent komen, maar heeft het blijkbaar erg naar zijn zin in Manchester. In het handelshuis dat City heet heeft de 28-jarige dribbelaar zijn plekje gevonden: 'Het is één grote familie.' (Clubsite)

• De vermeende schwalbe van Arjen Robben was na het duel VfL Bochum - Bayern München onderwerp van discussie. Bovenstaand beeld in ogenschouw genomen kunnen wij de duik van Robben heel goed begrijpen!

Rafael van der Vaart is jarig! De reservespeler van Real Betis blaast vandaag 33 kaarsjes uit. Reden genoeg voor ons om zijn beroemdste doelpunt nog eens aan te halen. Door deze goal tegen Feyenoord van 30 november 2003 won Ajax met 2-0.

• Die duik van Robben konden we gezien zijn landingsplaats wel begrijpen, maar bovenstaande gaat natuurlijk véél te ver. Valencia-jeugdspeler David Pasquel deed in het UEFA Youth League-duel met Celtic auditie voor de toneelacademie.

• Nu we toch bezig zijn met schwalbes, ook nog twee klassiekers van eigen bodem. Onderstaand ziet u Peter Wisgerhof en Charlton Vicento in duel met de zwaartekracht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.