Newcastle wil wraak nemen op 'wereldtrainer' Koeman

Reacties

Het Southampton van Ronald Koeman gaat zaterdag op bezoek bij Newcastle United. The Magpies willen zich revancheren voor de heenwedstrijd tussen beide ploegen in september.

Newcastle wil wraak nemen op 'wereldtrainer' Koeman

Mede dankzij twee treffers van Graziano Pellè wonnen The Saints in eigen huis de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen, met Newcastle United als lijdend voorwerp. Sindsdien groeiden Koeman en co uit tot de nummer drie van de Premier League, terwijl Newcastle de tiende plaats bezet. Op het eigen St. James' Park moet zaterdag eerherstel komen, vindt interim-manager John Carver.

'Ik zal de spelers er nog wel even aan herinneren hoe slecht we tijdens die eerste ontmoeting waren', liet hij op de persconferentie weten. 'We willen dat in eigen huis rechtzetten.' De voortekenen zijn in ieder geval goed: Carver zag hoe Siem de Jong – die eerder al terugkeerde op het trainingsveld – donderdag weer de volledige groepstraining mee kon doen.

Ondanks het goede gevoel dat Newcastle daaraan overhoudt, heeft Carver alle respect voor Southampton. 'Ze verdienen die derde plaats volledig. Gezien de spelers die Southampton in de zomer is kwijtgeraakt, is dat fenomenaal. Ze hebben die jongens weten te vervangen door nóg betere spelers.' Met dank aan Koeman, zo looft Carver. 'Daarnaast hebben ze een wereldtrainer als manager die de ploeg goed organiseert en de spelers hard laat werken voor elkaar. Dat hebben ze op bezoek bij Manchester United (0-1, red.) wel bewezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.