Newcastle vergroot degradatiezorgen Wigan Athletic

Newcastle United heeft zondag op bezoek bij Wigan Athletic een nipte zege uit het vuur gesleept: 0-1. Een doelpunt van Shola Ameobi bleek voldoende voor de overwinning.

Bij Newcastle moest doelman Tim Krul genoegen nemen met een reserverol. De jonge doelman, die de laatste weken niet bij alle tegentreffers vrijuit ging, werd gepasseerd door de terugkeer van de voorheen geblesseerde Steve Harper. Bij Wigan stond Ronnie Stam in de basisopstelling.

Al na twee minuten spelen liet Ameobi (foto) een levensgrote kans liggen. De spits hoefde alleen de bal maar binnen te knikken, maar verzuimde dit. In de negentiende minuut was de aanvaller wel trefzeker. Peter Løvenkrands raakte de paal waarna Ameobi de bal in het lege doel kon schuiven. Geklungel van verdediger Steve Gohori was de aanleiding voor het doelpunt.

Ondanks enkele fraaie mogelijkheden kwam Wigan niet meer langszij. Door de nederlaag blijft de thuisploeg zeventiende met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Wolverhampton Wanderers. Newcastle vertoeft in de middenmoot. Foto: VI Images