Newcastle United heeft maandagavond op bezoek bij Burnley uitstekende zaken gedaan in de onderste regionen van de Premier League. Toch zal het duel vooral om twee andere momenten herinnerd worden.

Burnley
Burnley
1 - 2
Newcastle United

Het meest spraakmakende moment vond vijf minuten na rust plaats. DeAndre Yedlin kwam goed door op de rechterflank en schoof de bal voor het doel langs. Matt Ritchie hoefde hem bij de tweede paal alleen nog binnen te tikken, maar verzekerde zich van een nominatie voor de Misser van het Jaar door de bal vanaf nog geen twee meter op onbegrijpelijke wijze naast te schieten.

Op dat moment leidde Newcastle United al met 1-2 op Turf Moor. In de vierde minuut probeerde Federico Fernández het met een schot van een meter of zeventien, dat door Ben Mee dusdanig van richting werd veranderd dat Joe Hart kansloos was. Twintig minuten later kopte Ciaran Clark raak uit een voorzet van Ritchie voor de 0-2.

De Newcastle-goals waren in de rust nauwelijks onderwerp van gesprek, want het ging vooral om de aansluitingstreffer van Burnley. Sam Vokes kopte namelijk op fenomenale wijze binnen. De spits ramde de bal met het hoofd van een meter of zestien in de bovenhoek achter de totaal verbouwereerde doelman Martin Dubravka.

Na de nu al legendarische misser van Ritchie probeerde Burnley het nog wel, vooral met lange ballen richting de spitsen Vokes en Chris Wood. De gelijkmaker leverde dat niet op. Sterker nog, de beste kans was er één voor Newcastle. Invaller Joselu schoot tien minuten voor tijd na een mooie aanval op de paal.

Door de overwinning heeft Newcastle United uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De zorgen bij Burnley nemen alleen maar toe.