Newcastle United heeft belofte Van Gaal niet nodig

Reacties

Met een overwinning op West Ham United heeft Newcastle United het vege lijf gered. De hulp van Manchester United was niet nodig. Hull City doet daardoor een stap terug.

Newcastle United heeft belofte Van Gaal niet nodig

Newcastle United – West Ham United 2-0
Newcastle United kan opgelucht ademhalen, ook volgend jaar is de Premier League het toneel waarop het speelt. Moussa Sissoko zorgde kort na rust voor de bevrijdende treffer voor The Magpies, die bij een zege Hull City zeker achter zich zouden laten. Vijf minuten voor tijd kon de vlag uit op St. James' Park na de 2-0 van Jonás Gutiérrez.

Dankzij het succes tegen West Ham United kunnen Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong zich opmaken voor nog een jaar op het hoogste niveau in Engeland. Van de Nederlandse enclave kwamen de eerste drie zondag aan de aftrap, terwijl De Jong op de bank bleef.

Hull City - Manchester United 0-0
Vanwege het scoreverloop bij Arsenal – West Bromwich Albion (de Londense ploeg won uiteindelijk met 4-1) kon Manchester United de hoop op de derde plaats snel vergeten. Voor de formatie van Louis van Gaal restte het vervullen van de sportieve plicht, waarop de Nederlandse manager ook nadrukkelijk had gewezen.

Hull City, dat alleen bij een puntenverlies van Newcastle United nog mocht hopen op lijfsbehoud, bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel. Met onder andere afgekeurde treffers namen The Tigers na twee jaar afscheid van de Premier League. Ook de rode kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United) bood geen soelaas.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.