Newcastle United en Chelsea halen flink uit

Newcastle United blijft meedoen in de strijd om de titel van het Premiership. In het Saint James' Park kreeg Blackburn Rovers een dikke nederlaag aangesmeerd. Ook Chelsea pakte uit met een grote zege. Manchester City was het slachtoffer. Voor Sunderland lijkt het laatste beetje hoop op lijfsbehoud definitief verdwenen.

Newcastle United had het lange tijd moeilijk met Blackburn Rovers maar won uiteindelijk met ruime cijfers: 5-1. De zege was zeer geflatteerd, want tot de 85ste minuut mocht Blackburn nog hopen op een punt met een 2-1 achterstand en enkele grote kansen. Maar in de slotfase knakte er iets bij de ploeg van coach Graeme Souness, nadat Jermaine Jenas de 3-1 had binnengeschoten. In de laatste twee minuten tekende de matige Vratislav Gresko nog voor een eigen doelpunt en vond Craig Bellamy voor het eerst sinds tien duels het net: 5-1. Tot die dolle slotfase moesten The Magpies knokken voor de drie punten. Lange tijd was het elftal van coach Bobby Robson de betere ploeg geweest. Verdiend kwam Newcastle twee keer op voorsprong. Eerst via Nolberto Solana, die voor rust binnenkopte na een fraaie actie van uitblinker Laurent Robert (foto). En in de 61ste minuut voor de tweede keer, ditmaal dankzij een vrije trap van Robert. Vijf minuten eerder had Damien Duff met een fraaie volley voor de 1-1 gezorgd.

Ook Chelsea scoorde vijf keer: 5-0 tegen Manchester City. De defensie van het povere City hield stand tot de 37ste minuut, maar in de laatste minuten voor rust besliste Chelsea het duel. Eerst scoorde Jerrel Hasselbaink (volley op aangeven van Gianfranco Zola), even later John Terry (kopbal na hoekschop Graeme Le Saux). Na rust maakten Mario Stanic, Frank Lampard en William Gallas de vijf vol.

West Ham United won het degradatieduel met Sunderland en verliet hierdoor voor het eerst sinds vier maanden de degradatiezone. The Hammers hadden een makkie aan The Black Cats, die bij vlagen werden weggespeeld door de thuisploeg: 2-0. Jermain Defoe en Frederic Kanouté maakten de doelpunten. Voor Sunderland lijkt de kans op overleven uitgesloten. Met nog zeven duels te spelen heeft de ploeg van manager Mick McCarthy een achterstand van elf punten op de veilige zeventiende positie van West Ham.

Middlesbrough en Charlton Athletic deelden de punten: 1-1. En ook Southampton en Aston Villa kwamen niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Kevin Davies maakte in blessuretijd de gelijkmaker voor The Saints.