Newcastle United derde door drie goals Demba Ba

Newcastle United is de trotse nummer drie van de Premier League. Door drie treffers van Demba Ba won de ploeg van doelman Tim Krul met 1-3 op bezoek bij Stoke City.

Newcastle United derde door drie goals Demba Ba

Het uitstekend presterende Newcastle United is samen met Manchester City de enige nog ongeslagen ploeg op het hoogste Engelse niveau. Met zeven tegentreffers is de defensie (inclusief sluitpost Krul) de minst gepasseerde van de Premier League.

Demba Ba is de talisman van Newcastle United. De aanvaller zette Newcastle United op aangeven van Gabriel Obertan met een vallende kopbal op 0-1 (foto). Ba maakte zijn dertiende treffer sinds zijn debuut bij Newcastle op 6 februari van dit jaar. Nog voor rust volgde nummer veertien. Alleen Robin van Persie (twintig keer namens Arsenal) en Wayne Rooney (zestien maal voor Manchester United) maakten sinds 6 februari meer goals in de Premier League.

Stoke City drong na rust aan, maar kreeg pas een kwartier voor tijd de beloning. Jonathan Walters benutte een strafschop (overtreding Ba op Peter Crouch), waarna het slotoffensief startte. De Senegalees mocht even later vanaf elf meter zijn derde treffer (en vijftiende sinds 6 februari dus) van de avond maken. Ba is de eerste speler die in de Premier League drie goals maakt in het Britannia Stadium van Stoke City. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's