Newcastle smacht naar rentree De Jong en nieuwe manager

Reacties

Zonder Siem de Jong verloor Newcastle United zaterdag voor de vijfde keer in zeven duels in de Premier League. Omdat tussendoor ook Leicester City te sterk was in de FA Cup hebben The Magpies twee weken om zich voor te bereiden op het competitieduel met Hull City op 31 januari, waarin De Jong dan eindelijk zijn rentree kan maken.

Newcastle smacht naar rentree De Jong en nieuwe manager

De Jong kwam al sinds begin september niet meer in actie voor Newcastle door een bovenbeenblessure. De laatste weken werd duidelijk dat zijn ploeggenoten de terugkeer van de 25-jarige ex-Ajacied goed kunnen gebruiken. Door twee treffers van Eljero Elia gingen Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Tim Krul met 2-1 onderuit tegen Southampton, waardoor 2015 tot dusverre pas één punt opleverde (3-3 tegen Burnley).

De Jong hervatte afgelopen week de groepstraining en kan tijdens het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten verder werken aan zijn conditie, omdat Newcastle komend weekend niet in actie komt in het FA Cup-toernooi. 'Het was geweldig om Siem weer terug te hebben op het trainingsveld', zegt interim-manager Alan Carver op de clubwebsite. 'Zijn aanwezighed was goed te merken, hij is een ervaren speler die zijn waarde zal hebben voor deze club. Hoe sneller we hem terug hebben, hoe beter.'

Frustratie
Ook in een ander opzicht is er volgens Carver haast geboden. Drie weken na het vertrek van manager Alan Pardew naar Crystal Palace is er nog altijd geen opvolger voor hem aangesteld. En juist in die periode won Newcastle nog geen enkele keer. Krul hamerde er eerder al op dat er snel een oplossing moet komen, dat doet Carver nu ook. 'Het duurt allemaal wel erg lang. Ik begin zo een beetje gefrustreerd te raken.'

Carver benadrukte dat hijzelf geen moment met de directie heeft gesproken over een rol als interim-manager tot het einde van het seizoen. Voormalig Arsenal-speler Rémi Garde is nog altijd de grote favoriet, maar de gesprekken hebben nog niet geleid tot een akkoord. Garde is na drie seizoenen als trainer van Olympique Lyon bezig aan een sabbatical en zou bovendien eigen stafleden willen meebrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.