Newcastle rekent af met kansloos Zulte

Vooraf was er al weinig vertrouwen in Zulte Waregem voor het duel met Newcastle United. Dat bleek terecht, Zulte verloor kansloos.

Zulte-coach Franck Dury wilde de terugmatch 'nog leuk houden' en zich daarna op de competitie concentreren. Maar de wedstrijd in Newcastle wordt volgende week niet leuk voor Zulte, na de duidelijke 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd.

Op alle fronten overheerste Newcastle: niet alleen meer goals, maar ook meer balbezit, meer schoten op doel, meer hoekschoppen, maar ook meer overtredingen.

Pech voor Frédéric Dindeleux, die de score in de 47ste minuut opende, maar dat helaas in eigen doel deed. Twaalf minuten later vergrootte Obafemi Martins uit een strafschop de marge voor Newcastle. Karel D'Haene bracht Zulte nog terug tot 1-2, maar een kwartier voor het einde zette Antoine Sibierski The Magpies op het goede spoor voor de volgende ronde.