Newcastle ondanks goal Wijnaldum niet langs Southampton

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft direct indruk gemaakte bij zijn debuut voor Newcastle United, maar zijn doelpunt was niet genoeg voor een zege op Southampton: 2-2.

Newcastle ondanks goal Wijnaldum niet langs Southampton

Newcastle-manager Steve McClaren toonde al veel vertrouwen in Wijnaldum door twintig miljoen euro aan PSV te betalen om hem over te nemen. Hij bevestigde dat hij in de 24-jarige middenvelder een belangrijke pion ziet door hem in het thuisduel met Southampton op te stellen als meest centrale man op het middenveld.

Vanaf die plek kreeg Wijnaldum in de openingsfase al een uitgelezen mogelijkheid om zijn nieuwe werkgever op voorsprong te schieten. Na een goede actie van Moussa Sissoko kreeg de Oranje-international een vrije schotkans in het strafschopgebied, maar zijn inzet werd geblokt door Steven Davis. Toen Wijnaldum vlak na rust een herkansing kreeg, was het wél raak. Met een spectaculaire kopbal uit een voorzet van Gabriel Obertan passeerde hij doelman Maarten Stekelenburg.

Op dat moment hadden beide ploegen al een keer toegeslagen. Graziano Pellè opende namens Southampton met een kopbal de score na een fraaie voorzet van Premier League-debutant Cédric. Vlak voor rust kwam Newcastle met een antwoord. Papiss Cissé kon eenvoudig de bal binnenwerken met zijn borst, nadat Stekelenburg een van richting veranderde voorzet niet kon vangen.

Zo was er voor rust voldoende te beleven in het duel waarin liefst vijf Nederlanders aan de aftrap stonden. Behalve Stekelenburg en Wijnaldum waren dat Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita, die in de tweede helft met een rugblessure naar de kant moest. Aan de kant van Southampton, waar Erwin Koeman zijn afwezige broer Ronald (die met een achillespeesblessure kampt) als manager verving, maakte Cuco Martina na rust als invaller zijn debuut.

In de slotfase kwam Newcastle steeds verder onder druk te staan en elf minuten voor tijd bezweek de ploeg van McClaren, die gedurende het duel heen en weer pendelde tussen de bank en tribune. Invaller Shane Long kopte een voorzet van Dusan Tadic binnen. Direct na deze gelijkmaker werd Wijnaldum afgelost door Siem de Jong, maar ook de voormalig Ajacied kon Newcastle niet meer aan de zege helpen: 2-2.

De Nederlanders bij Newcastle mochten zelfs van geluk spreken dat Sadio Mané tot twee keer toe verzuimde Southampton drie punten te bezorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.