Newcastle met geluk langs Middlesbrough

Newcastle United versloeg streekgenoot Middlesbrough met het nodige geluk met 2-0. De ploeg van Bobby Robson heeft daarmee de derde plaats in het Premiership in zicht gekregen.

Balverlies van George Boateng was de inleiding van de openingstreffer van Newcastle United. De Nederlandse international van Middlesbrough zag zijn mislukte dieptepass uitmonden in de 1-0. Shola Ameobi was de doelpuntenmaker. Met meer geluk dan wijsheid passeerde de Nigeriaan directe tegenstander Gareth Southgate om vervolgens Mark Schwarzer kansloos te laten. Een blunder van de keeper bracht in de slotfase de beslissing. Een corner liet hij uit zijn handen glippen, waarvan Stephen Caldwell optimaal profiteerde.

Newcastle had van geluk geen klagen. Middlesbrough was allerminst kansloos op St. James' Park. Vooral aanvaller Massimo Maccarone had geen geluk. De Italiaan raakte de paal, zag een kopbal van de lijn worden gered en werd een zuivere strafschop onthouden. Het leed van Boro bleef niet beperkt tot de nederlaag. Franck Queudrue haalde het eindsignaal niet, omdat hij door scheidsrechter Barber twee keer bestraft werd met een gele kaart.

Bekijk hier al onze video's