Newcastle met drie Nederlanders na zege op tiende plaats

Nog zonder Siem de Jong heeft Newcastle United een overtuigende overwinning geboekt op bezoek bij Hull City. Met Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Tim Krul in de basis werd het 0-3.

Het was een welkome overwinning, want sinds het vertrek van manager Alan Pardew naar Crystal Palace leed Newcastle drie nederlagen in vier wedstrijden en speelde het één keer gelijk. Maar in het KC Stadium boekte Pardews opvolger John Carver zijn eerste overwinning als manager van The Magpies.

In de eerste helft deden beide clubs weinig voor elkaar onder, maar in de veertigste minuut kwamen de bezoekers via Rémy Cabella op voorsprong. Op slag van rust lag de bal aan de andere kant in het net, maar het doelpunt van Ahmed Elmohamady werd terecht afgekeurd vanwege een handsbal.

Vijf minuten ná rust was de wedstrijd beslist door een treffer van Sammy Ameobi, die van grote afstand doelman Allan McGregor verraste, en het slotakkoord was in de 78ste minuut voor Yoan Gouffran. Met een van richting veranderd schot bepaalde de Fransman de eindstand op 0-3.

Door de overwinning heeft Newcastle United nu dertig punten uit 23 wedstrijden, waardoor Stoke City gepasseerd wordt op de ranglijst. Hull City blijft achttiende in de Premier League.