Newcastle in hectische derby laat naast Sunderland

Newcastle United-Sunderland was een heuse derby. Een rode kaart, acht gele kaarten, een gemiste strafschop en een late gelijkmaker stonden garant voor spektakel.

Sunderland leek lang op een overwinning af te stevenen. In november 2000 won Sunderland voor het laatst bij de rivaal en de laatste zege in de laatste veertien duels dateert van oktober 2008. Ook nu won Sunderland niet. Newcastle-invaller Shola Ameobi schoot in blessuretijd de gelijkmakende 1-1 achter doelman Simon Mignolet.

De sluitpost had eerder zijn ploeg nog behoed voor een gelijkmaker door een strafschop van Newcastle-topscorer Demba Ba in minuut 82 schitterend te keren. De formatie van manager Martin O''Neill stond vanaf minuut 58 onder druk, omdat Stéphane Sessegnon zijn ploeg benadeelde door een rode kaart te krijgen.

In het eerste uur had Sunderland zich de betere ploeg getoond. De Deense aanvaller Nicklas Bendtner passeerde doelman Tim Krul binnen het half uur vanaf de strafschopstip.

Newcastle United blijft zesde, Sunderland volgt op tien punten afstand. Foto: VI Images