Newcastle heeft Duff, Emre en Carr terug

Newcastle United kan in het eerste UEFA Cup-duel met AZ weer rekenen op Damien Duff, Emre Belözoglu (foto) en Stephen Carr. De laatste twee keren terug in de selectie van The Magpies na lange afwezigheid.

Newcastle heeft Duff, Emre en Carr terug

Duff ontbrak in het laatste competitieduel vanwege griep, Emre miste de laatste elf wedstrijden van Newcastle door een kuitblessure, Carr kwam 3 februari voor het laatst in actie. De Ier speelde sinds half november slechts drie wedstrijden omdat hij eerst met een pijnlijke voet en de laatste weken met een dijblessure te maken kreeg.

'Ik ben blij dat ik Emre en Stephen Carr weer in de ploeg heb, maar of ze starten moeten we nog even afwachten', verklaarde coach Glenn Roeder op de website van Newcastle. 'Het is fijn dat ik ervaren spelers terugkrijg. De ziekenboeg loopt leeg, er zijn nu nog zes spelers geblesseerd, terwijl we er eerder dit seizoen tien of elf moesten missen.'

Emre kwam enkele weken geleden in Engeland in opspraak omdat hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt naar Alhassan Bangura van Watford. De Engelse bond is een onderzoek gestart naar de 26-jarige Turkse international.

'Emre is nu wat meer ontspannen, maar aanvankelijk was hij in shock vanwege de beschuldigingen', aldus Roeder. 'Nu is hij oké. De laatste maand heeft hij zich mentaal erg sterk getoond, maar dat is wat ik verwacht van een speler die uit Istanbul komt en voor Galatasaray heeft gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's